Bouwen van een carrière: Tzitly's reis van Mexico naar Rotterdam

Tzitly de Rosario Gomez Castillo is in 2019 naar Nederland verhuisd om haar Master in Construction Management en Engineering aan de TU Delft te volgen. Na het behalen van haar diploma het afgelopen jaar, realiseerde zij zich dat ze de industriële sector interessanter vond dan haar eerste keuze van Hydraulic engineering. De hectiek van de industrie trok haar aan doordat alles zo snel verandert en ze vond een baan als technical officer bij Ballast Nedam Industriebouw.

Elke week is anders

Tzitly werkt op het uitbreidingsproject van Shin-Etsu. Zij vervult de rol van Technical Officer. Daarmee is zij, als rechterhand van de projectleider, verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met planning, contractmanagement en budgetbepalingen. Het financiële en contractuele aspect van deze baan spreekt haar aan. Om deze verantwoordelijkheden te dragen, moet zij goed op de hoogte zijn wie de betrokken stakeholders zijn, de scope van het project en hoe deze gaandeweg verandert. Communicatie is daarom een belangrijk aspect, en dat terwijl zij geen Nederlands speekt.

Verschillen

De taalbarrière is nooit een groot probleem geweest. Tzitly is goed op weg met het leren van haar Nederlands en dit gaat iedere dag beter. Daarnaast is ze er blij mee dat haar collega’s goed Engels spreken. ‘Juist doordat iedereen open is en met mij in gesprek ging ben ik mij sneller op mijn gemak gaan voelen’ aldus Tzitly.

Cultuur

De culturele verschillen die haar het meest opvallen zijn de efficiëntie en de werkbalans. ‘Hier in Nederland gaat men veel efficiënter met hun tijd om, ze plannen het simpelweg beter in’. ‘De werkweek in Mexico is dan ook heel anders. Daar werken de mensen 6 dagen per week.’

Uitdaging

Toen wij haar vroegen of zij haar werk uitdagend vindt, antwoordde ze: ‘Jazeker, het werk is zo leuk omdat je echt diep moet duiken in de scope van het project; hoe is het project opgebouwd, welke machines ga je gebruiken, zijn er verschillende manieren om te bouwen, wat komt er uit de gesprekken met de construction manager etc. Op school vond ik het al interessant maar nu in de praktijk is het veel leuker.’ Het sluit helemaal aan bij mijn opleiding en expertise.

Werken bij Ballast Nedam Industriebouw?

Ons bedrijf kent een echt hands-on cultuur. Vanuit ons hoofdkantoor in de Botlek en op onze projecten werken wij met 200 vaste collega’s aan projecten in de industriële dienstverlening. Benieuwd naar jouw 
mogelijkheden bij Ballast Nedam Industriebouw? Laat het ons weten!

Bekijk onze vacatures
Terug naar