Martin Veldman; Van Groningen naar Zuid-Holland

Martin Veldman, sinds november 2022 werkzaam als projectmanager mechanical bij Ballast Nedam Industriebouw (BNI). Momenteel werkt Martin aan het Neste Site Development Project. Voordat hij bij BNI aan de slag ging, bekleedde Martin de functie van disciplinemanager Mechanical bij Kentech op Shell Pernis. Zes jaar geleden had hij niet verwacht dat zijn leven er zo uit zou zien; toen verhuisde hij vanuit het hoge noorden in Groningen naar de Randstad  voor de liefde. Beide pakten goed uit. Lees hier het verhaal van Martin.

Specialistisch vakgebied

De afdeling mechanical houdt zich bezig met het uitvoeren van werktuigbouwkundige projecten. Veelal gaat het hierbij om piping werkzaamheden oftewel het aanleggen van leidingsystemen bij onze klanten. Dit is een specialistisch vakgebied waarbij de geleverde kwaliteit van groot belang is. Er gaan immers vaak gevaarlijke stoffen, onder hoge druk en temperatuur door deze leidingen.

Interessant werk

Er is meer dan genoeg uitdaging in Martin zijn werk. Hij stuurt de projectteams aan en is verantwoordelijk voor het van A tot Z aansturen van het project. Denk hierbij aan planning, scope, financiële status en bovenal de zorg voor heldere communicatie met de klanten. Dat laatste is heel belangrijk. Daarom is het zo cruciaal om duidelijke afspraken te maken en na te komen. Dat geldt overigens niet alleen voor afspraken met klanten maar ook intern.

Integraal bouwbedrijf

Martin ziet de toekomst rooskleurig in voor BNI. "Wij hebben alle disciplines in huis om een complete fabriek te bouwen. Voor de klant is het aantrekkelijk om één aanspreekpunt te hebben in plaats van meerdere aannemers aan te sturen Op deze manier zijn wij in staat opdrachtgevers echt te ontzorgen. In de praktijk doen we dit ook al: op het Neste project waar ik nu bezig ben werken onze drie disciplines al samen.

Mechanisch werkplaats

Iets waar Martin trots op is? BNI is een professionele organisatie en ik vind de samenwerking met collega’s bijzonder prettig. Om iets heel concreets te noemen: de mechanische werkplaats aan de Welplaathoek is van grote meerwaarde. De werkplaats is voorzien van alle benodigdheden om leidingwerk af te leveren dat voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen. Door deze shop zijn we flexibel, kunnen we onze klanten sneller bedienen en als de mannen het buiten rustig hebben kunnen zij binnen altijd aan het werk. Onmisbaar voor een mechanische aannemer in de industrie!

Een jonge afdeling

Martin geniet ervan om op een ‘jonge’ afdeling te werken. De afdeling is pas zes haar geleden gestart, maar de medewerkers zijn ervaren. De sfeer is goed en iedereen zet zich voor de volle 100% in om de afdeling verder uit te bouwen. Het op de kaart zetten van het bedrijf en de afdeling is echt een missie geworden. “Mijn bijdrage hieraan is door steeds oog te houden voor de hoge kwaliteitseisen en ervoor te zorgen dat we ons houden aan de planning. Afspraak is tenslotte afspraak. Het ontzorgen van de klant heeft voor mij ook prioriteit, en daar zorg ik samen met de projectteams graag voor.”

 

Ben jij benieuwd naar onze vacatures? Klik op de link!

Bekijk onze vacatures
Terug naar