Veiligheid

Voor Ballast Nedam Industriebouw heeft veiligheid de allerhoogste prioriteit. De veiligheid, gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten, partners en alle andere stakeholders zijn dé kritische succesfactoren van onze bedrijfsvoering. Onze kernwaarden “zorgen voor elkaar en veilig naar huis” en “samen industriebouw” onderstrepen de essentie hiervan. Wij zijn gecertificeerd conform VCA-petrochemie en daarmee acteren wij op het hoogste veiligheidsniveau. De combinatie van VCA-P en onze ISO9001-certificering zorgt voor continu verbetering van onze veiligheidsprestaties.

Veilig werken is binnen Ballast Nedam Industriebouw een way of life en geldt als belangrijkste criterium voor een goede en succesvolle uitvoering van onze projecten en we doen er alles aan om dit te realiseren, samen met elkaar. Veilig en gezond aan het werk zijn geldt voor iedereen, van onze werkvoorbereiders tot uitvoerders, van onze timmermannen tot onze kwaliteitsmedewerkers en van onze projectleiders tot onze lassers en fitters. Vanaf de calculatie tot en met de uitvoering en oplevering. Veiligheid en goed presteren gaan hand in hand. Dat begint én eindigt thuis.

Wie bij ons werkt mag rekenen op een werkgever die veilige werkomstandigheden serieus neemt. Maar ook voor onze klanten, partners en overige stakeholders willen we niet alleen de beste partij zijn, maar ook de veiligste. Vanaf ons hoofdkantoor in de Botlek ondersteunt ons HSE-management de organisatie met hun HSE-expertise. Op de projecten zelf zijn dedicated HSE-coördinatoren aan het werk om de projectteams te ondersteunen en coachen en om vanuit hun specialisme het veiligheidsbewustzijn op de projecten naar een nog hoger niveau te tillen.

Wij zijn trots op onze veiligheidsprestaties en geloven dat het vieren van successen bijdraagt aan de motivatie, het werkplezier en de basis vormt voor nieuwe successen en verhoogde prestaties. Daarom geven wij niet alleen aandacht aan de lessons learned, maar ook aan de successen die wij met elkaar behalen. Denk aan een veiligheidspluim voor uitmuntende veiligheidsprestaties, het vieren van ongevalsvrije uren en een maandelijkse nieuwsbrief waarin succesverhalen gedeeld worden binnen de gehele organisatie.