Missie, visie, kernwaarden en ambities

 

“Samen het onmogelijke mogelijk maken binnen de chaos van de industriebouw”

MissieSamenwerking is de sleutel van ons succes en vormt de basis van de relatie die wij hebben met onze stakeholders. Samen maken wij het onmogelijk mogelijk binnen de olie-, gas-, (private) energie- en (petro)chemische industriebouw. Wij zijn gespecialiseerd in (multidisciplinaire) totaaloplossingen, waarmee we in staat zijn onze klanten volledig te ontzorgen. Van kleinschalige renovaties en optimalisaties, tot volledige grootschalige nieuwbouw projecten. In zowel “green field” als “brown field” omgevingen. En zowel mono-als multidisciplinair (civiel, mechanisch en E&I). Vanuit die filosofie zijn wij de grootste multidisciplinaire dienstverlener in de industriebouw van Nederlandstalig Europa.

Visie    De kracht van Ballast Nedam Industriebouw is onze jarenlange kennis en ervaring binnen de markt in combinatie met onze bedrijfscultuur welke zich kenmerkt door samenwerking, vertrouwen, daadkracht en flexibiliteit. We houden het simpel, doen wat we zeggen en weten waar we het over hebben. Samen met onze partners en onze multidisciplinaire teams bouwen wij aan complexe, toonaangevende oplossingen voor onze klanten. Wij zijn trots op onze succesformule en willen, ondanks onze groeiambities, het familiegevoel houden zoals het is. Wij willen de ideale werkgever zijn waar je jezelf mag zijn, waar je mag doen waar je goed in bent en waar we zorgen voor elkaar. Voor onze klanten, partners en overige stakeholders willen we niet alleen de beste partij zijn, maar ook de veiligste. Stabiel en financieel gezond met een vaste klantenkring die ons weet te vinden waardoor continuïteit ontstaat. Wij nodigen iedereen uit om samen met ons hieraan mee te bouwen.

Kernwaarden

Onze kernwaarden onderstrepen wie wij zijn en zijn onze belangrijkste drijfveren. Het is ons DNA en maakt ons bedrijf uniek. 

Samen industriebouw
Bij ons mag je zijn wie je wil zijn. Wij vinden het belangrijk om persoonlijk contact met elkaar te hebben en hechten veel waarde aan het “wij-gevoel”. Familiair, collegiaal, sociaal en betrokken zijn enkele kernwoorden die onze samen-cultuur omschrijven. Op onze projecten hanteren wij onze “1 project, 1 resultaat” filosofie, waarbij we kijken naar het resultaat van ons project als geheel. We kennen geen afdelingen en koninkrijkjes; wij zijn 1 Ballast Nedam Industriebouw. Dit is essentieel voor ons succes.

Zorgen voor elkaar en veilig naar huis
Veiligheid is voor ons een way of life en geldt als belangrijkste criterium voor een goede en succesvolle uitvoering van ons werk. Het zit in onze genen en wij doen hier nooit concessies op.

Afspraak is afspraak
We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. We zijn duidelijk, eerlijk, open en oprecht. Nee zeggen is ook een antwoord en we zullen dit doen indien nodig.

We houden het simpel
Door het simpel te houden kunnen we ons volledig richten op ons primaire proces: multidisciplinair (ver) bouwen in de industrie. Alle aspecten van onze bedrijfsvoering zijn lean en mean ingericht waardoor we flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Door deze flexibiliteit en efficiëntie zijn wij in staat om zelfs de meest complexe projecten simpel te maken en tot een goed einde te brengen.

Morgen beginnen, gisteren klaar
De Rotterdamse “niet lullen- maar poetsen” mentaliteit is voelbaar op al onze projecten. Wij zijn doeners; daadkrachtig, proactief en oplossingsgericht. We weten waar we het over hebben en houden van ons vak. Hierdoor kunnen we snel inspelen op de klantbehoefte en hoogwaardige kwaliteit afleveren.

Sturen op talent
Wij sturen op de talenten van onze medewerkers. Wij geloven dat doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt jou in je kracht zet en ons alleen maar sterker maakt. Gelukkige medewerkers leiden tot succesvolle projecten en tevreden klanten. Een absolute win-win.

Ambities

Vanuit onze missie, visie en kernwaarden richten we ons op 5 pijlers:

Familiegevoel vasthouden
Samen industriebouw is onze belangrijkste kracht en hoewel we de komende jaren verder willen groeien is onze grootste ambitie dit familiegevoel ook bij groei vast te houden. Wij willen dat onze medewerkers het naar hun zin hebben in hun werk en dat we, naast hard werken, ook plezier met elkaar hebben.

LTI-vrij
Wij streven naar een ongevalsvrij Ballast Nedam Industriebouw.  Dit lukt ons omdat veiligheid voor onze medewerkers een “way of life” is en wij continu aandacht besteden aan veilig werken. Behalve veiligheid willen we ons werk ook zo duurzaam en verantwoord mogelijk uitvoeren voor de samenleving en de omgeving. Om die reden is ook MVO onderdeel van onze bedrijfsvoering.

De ideale werkgever
Wij willen de ideale werkgever zijn, zowel voor onze huidige als voor onze potentiële medewerkers omdat we ervan overtuigd zijn dat dit resulteert in succesvolle projecten en tevreden klanten.

Sterke klant- en partnerrelaties
Sterke klant- en partnerrelaties zijn essentieel voor ons voortbestaan. Wij vinden het belangrijk om open en eerlijke relaties met hen aan te gaan op basis van vertrouwen, samenwerking en gelijkwaardigheid. Onze kernwaarden vormen te allen tijden het uitgangspunt in deze samenwerking en zorgen voor een vaste klantenkring die ons weet te vinden en sterke en langdurige relaties met onze partners.

Continuïteit
Een belangrijke pijler waar wij ons op richten is het waarborgen van de continuïteit van onze organisatie. Wij willen niet alleen nu succesvol zijn, maar dit ook blijven in de komende decennia. Dit doen we door voor een redelijke prijs winst te maken (financieel gezond blijven), maar ook door aandacht te hebben voor de dag van morgen. Innovatie, digitalisering en gebruik maken van nieuwe technologieën staan daarom hoog op onze agenda. Zo blijven wij ons onderscheiden van onze concurrenten en zorgen we ervoor dat iedereen bij ons zijn pensioen kan en wil halen.