Boodschap van de CEO

De wortels van Ballast Nedam binnen industriële projecten (“Industriebouw”) gaan terug naar de vorige eeuw. Belangrijke projecten uit die tijd waren de eerste hydrokraker bij ExxonMobil, PER+ bij SNR (SHELL) en PO-11 bij Lyondell. Ballast Nedam was al een belangrijke partner en aannemer binnen deze projecten. De basis voor de ervaring en kennis van onze medewerkers, ons management en onze directie werd in die dagen gelegd en wij zijn ervan overtuigd dat we het ontstaan van het huidige Ballast Nedam Industriebouw BV aan die projecten te danken hebben. Werkvoorbereiders en uitvoerders uit die dagen zijn nu als CEO, CTO en COO lid van de directie van Ballast Nedam Industriebouw BV.

 

In 2013/2014 besloot de Ballast Nedam Holding om Industriebouw als businessunit af te scheiden van de rest van de Infra-organisatie met als visie een specialist (actief binnen West-Europa) op het gebied van industriële projecten te creëren die de meest complexe industriële projecten (zowel technisch als wat betreft planning) op een hoog veiligheids- en kwaliteitsniveau in een omgeving waar bestaande fabrieken en installaties gewoon blijven doordraaien tot een goed einde kon brengen.

Na de overname in 2015 door Renaissance ontwikkelde het bedrijf zich verder tot een zelfstandige BV met een sterke band met Renaissance Heavy Industries, een volle dochter van Renaissance. Vanaf dat moment werd de visie verbreed en uitgebreid met andere disciplines (elektrisch en werktuigbouwkundig) en verschillende contracten (EPC).

 

Onze overtuiging is:

“Ballast Nedam Industriebouw + Renaissance Heavy Industries is als 1 + 1 = 3 !!!”    

en daarom zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

Opdrachtgevers en partners vragen mij vaak:

“Waarom zou ik met Ballast Nedam Industriebouw BV willen werken en welke voordelen levert dat mij op?”

 

Voor mij is het telkens weer moeilijk uit te leggen. We nemen dit soort beslissingen immers vaak op basis van gevoel en van waarden (die we al dan niet met elkaar gemeen hebben) over of we samen succesvol zullen zijn en samen de succesfactoren voor de projecten zullen waarmaken. Enkele belangrijke aspecten in dit opzicht zijn voor ons:

 

• Eerlijk en duidelijk zijn, NEE is ook een antwoord en moet door alle partijen aanvaard worden om ervoor open te staan om de problemen naar aanleiding van dat antwoord op te lossen.

• Vertrouwen. De vrijheid hebben om zich op alle niveaus uit te spreken over zaken waarover men zich bezorgd maakt en de oplossing ervan managen. (We zijn mensen, met al onze sterke en zwakke punten). Onze medewerkers zijn zeer goed opgeleid en uiterst bedreven en ervaren in wat ze doen; deze ervaring hebben ze in de loop van een groot aantal jaren opgedaan, maar het blijven mensen.

• Veiligheid zit in onze genen en wij zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is te werken zonder incidenten met verzuim. Dit is gewoon een manier van leven en gaat deel uitmaken van ons leven. (Doel: incidenten met verzuim = 0 gedurende 10 jaar)

• Afspraak is afspraak en wat we beloven komen we na met alles wat in onze macht ligt.

• Stop met mailen en ga praten: we willen met elkaar praten en niet verloren raken in mailen en schrijven.

• Positieve houding, vier successen en werk hard om afwijkingen te herstellen. Een positief, toegewijd en gemotiveerd team bereikt zijn doelen veel gemakkelijker en iedereen wil deel uitmaken van zo’n succesvol team.

Dank u wel dat u de tijd hebt genomen om mijn boodschap te lezen; ik verheug me er op u persoonlijk te ontmoeten.

 

 

Ronald Franken

CEO

Ronald Franken

Ronald Franken